Kontakti
Adresa:
48350, Đurđevac, Ul. Grada Vukovara 63
Telefon
+385 48 812 352, + 385 48 280 799
Email:
193@jvp-djurdjevac.hr
Radno vrijeme:
00 – 24, 365 dana u godini!
Oprez kod roštiljanja

Vrlo važno da se ispravno brinete za svoj roštilj, a to uključuje i dovoljno vremena za hlađenje.
Evo načina na koje treba gasiti roštilj, jer je u ovom slučaju gašenje gotovo jednako važno kao i paljenje:
- Nikad ne bacajte užareni ugljen u smeće. Ugljen može ostati topao i do 24 sata, a i najmanja iskra može uzrokovati požar,
- Mnogi skidaju rešetku s roštilja kad završe. To nije apsolutno nužno, ali ako je skidate, pazite da je dobro očistite i, naravno, da se prethodno posve ohladila,
- Kad ste završili s roštiljem, pustite ga da se malo ohladi, poprskajte vodom i zatvorite poklopac roštilja. Sljedeći put možete dodati svježi ugljen na povaj stari i tako uštedjeti malo novca,
- Dok roštiljate, neka vam pri ruci uvijek bude kanta vode. Za svaki slučaj. Nadamo se da je nećete upotrijebiti, ali bolje spriječiti nego liječiti.
Preuzeto sa jutarnji.hr