Prvi zapisi o početku rada DVD-a Budrovac sežu u tridesete godine dvadesetog stoljeća, kada se poradi velikog požara u kojem je izgorio veći dio mjesta javlja interes mještana da si osiguraju imovinu na ovakav način. Kao dobar organizator vatrogastva zapamćen je mjesni učitelj Ivan Periša, koji je napisao „Pravila društva“ ,a koja su potvrđena od tadašnjih vlasti.

Tako je 15.08.1933. godine za blagdan Velike Gospe u dvorištu škole održana osnivačka skupština i velika zabava na kojoj se u društvo upisuje 17 članova. Ubrzo društvu pristupa još članova te se nabavljaju vatrogasna kola sa pumpom za vodu. Društvo nije prekidalo rad ni u vrijeme drugog svjetskog rata. Pedestih godina donacijom tadašnje poljoprivredne zadruge i dobrovoljnim prilozima kupuje se motorna pumpa za vodu marke „Savica“.

1963 god. kupuje se zemljište te se dobrovoljnim radom i prilozima mještana gradi vatrogasni dom koji se uz manje adaptacije koristi i danas.

1979 god. kupuje se traktorska cisterna „Creina“ kapaciteta 4000 litara koja je i danas u funkciji. Danas društvo broji 50 –tak članova od čega 12 članova mladeži i podmladka.

Društvo djeluje u sastavu vatrogasne zajednice Grada Đurđevca koja ih oprema potrebnom opremom i brine o financiranju. Članovi društva se prema mogućnostima školuju i usavršavaju sa željom da svojom funkcionalnošću budu uz bok najboljim društvima na području grada i županije.

Upravni odbor čine:
predsjednik Dragutin Jozek
dopredsjednik Tihomir Markuš
zapovjednik Marijan Đukić
zamjenik zapovjednika Đuro Lebinec
tajnik Tihomir Stoprd
blagajnik Matija Peti
skladištar Darko Gončar

Skip to content