VZG Đurđevac-osposobljavanje za vatrogasna zvanja

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Đurđevca počelo je osposobljavanje za vatrogasna zvanja te će kandidati u iduća dva mjeseca na predavanjima usvojiti nova vatrogasna znanja i vještine.

Uvodno predavanje održano je u subotu 13.01. gdje je kandidate pozdravio voditelj osposobljavanja Alen Škudar te im objasnio pravila te raspored predavanja i vježbi koje će proći u iduća dva mjeseca nakon čega slijedi ispit , a ujedno je održano i predavanje iz predmeta vatrogasne sprave i oprema .

Na tečaju sudjeluju polaznici iz područja Vatrogasne zajednice grada Đurđevac te cijelog Požarnog područja Đurđevac, ukupno je upisano 58 polaznika a osposobljavanje je  sufinancirano od strane Vatrogasne zajednice grada Đurđevac i Hrvatske vatrogasne zajednice dok su Predavači na tečaju  Andrija Puhač,  Mirko Večerić, Željko Turbelija i Alen Škudar .

U osposobljavanju vatrogasaca služimo se opremom i tehnikom JVP Đurđevac a Završetak osposobljavanja očekuje se početkom ožujka 2024.g. gdje očekujemo da ćemo u vatrogastvu dobiti nove osposobljene i educirane članove koji će moči sudjelovati na vatrogasnim intervencijama, vježbama te ostalim poslovima u vatrogastvu i svojim matičnim vatrogasnim organizacijama.

 

Vatru gasi brata spasi !!!

 

 

Skip to content