Intervencije-obrana od poplave

Vatrogasci Požarnog područja Đurđevac kao i VZG Đurđevac  aktivno su sudjelovali i sudjeluju na intervencijama obrana od poplava na području Koprivničko-Križevačke županije

Osim našeg Požarnog Područja u općinama Molve, Novo Virje i Podravske Sesvete dobrovoljni i profesionalni vatrogasci sa svom potrebnom opremom i tehnikom sudjelovali su i u intervencijama u  Legradu , Drnju i naselju Sigetec a posebno je bilo napeto na jezeru Šoderica gdje je vodena bujica i dotok iz rijeke Drave prouzročio golemu štetu na infrastrukturi i privatnim objektima.

Uz to sudjelovali smo u pravljenju nasipa  u Gabajevoj Gredi gdje je prijetilo pucanje zbog podvodnih izvora koji su se stvarali u podnožju nasipa, koje  bi u slučaju pucanja dovelo u opasnost cjelokupno područje Gabajeve Grede i Hlebina.

U akcijama je sudjelovalo više od 200 vatrogasaca koji su zajedno odradili preko 2000 sati intervencije ispumpavanja motornim pumpama, građenja zečjih nasipa i punjenja vreća kao i pomaganja ljudima na poplavljenom području.

Ovim putem zahvaljujemo svim vatrogascima na  vremenu,trudu i hrabrosti za sudjelovanje na intervencijama i spašavanju ljudskih života i imovine.

 

Vatru gasi brata spasi.

 

Skip to content