Održan tečaj za vatrogasna zvanja

U periodu od 5.1.pa do 2.4.2023.g. održan je tečaj za vatrogasna zvanja u organizaciji VZG Đurđevac.Upis na tečaj bio je proveden preko aplikacije Vatronet te se je na tečaj upisalo ukupno 105 kandidata za zvanja Vatrogasac,Vatrogasac 1.klase,Dočasnik te Dočasnik 1.klase.

Polaznici su prema pravilniku o osposobljavanju prošli teorijski dio iz ukupno 7 predmeta koja su im predavali stručni i osposobljeni predavači te su odradili visinske i poligonske vatrogasne vježbe na poligonu JVP Đurđevac.

Organizaciju tečaja sufinancirali su Vatrogasna zajednica grada Đurđevca te Hrvatska Vatrogasna Zajednica a na tečaju su sudjelovali polaznici iz ukupno 5 Vatrogasnih Zajednica i to iz VZG Đurđevac,VZO Kalinovac,VZO Ferdinandovac ,VZO Kloštar Podravski i VZO Podravske Sesvete.

Odaziv na osposobljavanje je bio veći od očekivanog ali su i organizatori a i polaznici uz veliki trud i zalaganje uspješno prošli sve propisane programe i vježbe.

Ispiti su održani ukupno u tri termina zaključno sa 2.4.2023. te ga je uspješno položilo 54 kandidata za zvanje vatrogasac, 13 kandidata za zvanje Vatrogasac 1. klase,12 kandidaa za zvanje dočasnik te 9 kandidata za zvajne Dočasnik 1. Klase. Završetkom osposobljavanja vatrogasci su dobili osposobljene članove koji usvojenim teorijskim i praktičnim znanjem mogu puno doprinjeti radu vatrogasnih organizacija na svim područjima te će tradiciju vatrogastva širiti u svom krugu djelovanja.

Na kraju osposobljavanja polaznicima su se zahvalili na trudu te im čestitali na ostvarenim rezultatima  Predsjednik VZG Đurđevac Alen Škudar i tajnik Andrija Puhač.

Vatru gasi brata spasi !!!

 

 

 

 

 

 

Skip to content