Osposobljavanje/tečaj za vatrogasna zvanja

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Đurđevac u tijeku je osposobljavanje za vatrogasna zvanja , i to Vatrogasac, Vatrogasac 1.klase, Vatrogasni dočasnik te Vatrogasni dočasnik 1.klase.

Na tečaju sudjeluju polaznici iz područja VZG Đurđevac te cijelog Požarnog područja Đurđevac, a ukupno je upisano 87 polaznika, od čega je 55 polaznika za zvanje Vatrogasac,12 polaznika za zvanje vatrogasac 1. klase,12 polaznika za zvanje dočasnik te 8 polaznika za zvanje dočasnik 1.klase. Tečaj je sufinanciran od strane VZG Đurđevac i Hrvatske vatrogasne zajednice. U osposobljavanju vatrogasaca služimo se opremom i tehnikom JVP Đurđevac. Predavači na tečaju su  Andrija Puhač, Alen Škudar, Mirko Večerić i Željko Turbelija  a voditelj tečaja je Alen ŠKudar.

Završetak osposobljavanja očekuje se krajem veljače 2023.g. te ćemo u vatrogastvu dobiti nove osposobljene i educirane članove koji će moči sudjelovati na vatrogasnim intervencijama, vježbama te ostalim poslovima u vatrogastvu i svojim matičnim vatrogasnim organizacijama.

 

Vatru gasi brata spasi !!

Skip to content