Ulaganje u vatrogastvo

Prema istraživanju koje je proveo portal Gradonačelnik.hr, Grad Đurđevac se još jednom našao u samom vrhu TOP10 po ulaganju sredstava iz proračuna, a ovog puta se to odnosi na vatrogastvo.

Đurđevac se nalazi na 8. mjestu prema izdvajanjima iz proračuna za 2020. godinu za vatrogastvo po stanovniku, a ukupno je izdvojeno oko 5,48 mil. kuna.

U sklopu Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca djeluje 8 dobrovoljnih vatrogasnih društava- DVD Čepelovac, DVD Suha Katalena, DVD Sirova Katalena, DVD Sveta Ana, DVD Mičetinac, DVD Severovci, DVD Đurđevac, DVD Budrovac, kao i Puhački orkestar DVD-a Đurđevac koji upravo obilježava 100. obljetnicu djelovanja.

Za rad Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac uređen je i obnovljen, te prilagođen za funkcionalno korištenje novi prostor na drugom katu zgrade, radovi su odrađeni u dvije faze, a rezultat je dodatnih 400 kvadrata novog funkcionalnog prostora gdje se smjestila kompletna uprava JVP-a, DVD-a Đurđevac s puhačkim orkestrom i Vatrogasna zajednica Đurđevca, ali i HGSS sa svim potrebnim sadržajima za rad. Zajedno s vatrogascima i HGSS-ovcima u zgradi je i policija, što je uistinu- jedinstveni slučaj objedinjavanja žurnih službi u RH, a doprinosi poboljšanju efikasnosti i ubrzava aktivnosti.

-U novim prostorima opremljena je nova teretana, kao i dvorana za vježbanje puhača. Ukupna vrijednost radova na uređenju kata iznosila je oko milijun kuna.  Pored redovnog vatrogasnog rada, u postrojbi se najviše ulagalo u nabavu vatrogasnih sprava i opreme, a u 2021. realizirali su i primopredaju vatrogasnog dugog navalnog vozila kojim se dodatno modernizirala vatrogasna oprema. Objedinjavanje službi je nastavak pilot projekta u kojemu sudjeluje i Đurđevac, a tiče se ekonomičnog korištenja javnih zgrada- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Cijeli članak možete pronaći na poveznici u nastavku teksta. Gradonačelnik.hr

Skip to content