Održana sjednica Koordinacije vatrogasnih zajednica županija sjeverozapadne Hrvatske

Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije bila je domaćin sjednice Koordinacije vatrogasnih zajednica županija sjeverozapadne Hrvatske. Sjednici su prisustvovali predstavnici VZŽ Krapinsko-zagorske, VZŽ Varaždinske, te VZŽ Međimurske županije.

Predsjednik koordinacije Stjepan Skuliber pozdravio je prisutne u ime glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, naglasivši dobru suradnju naše koordinacije, te je potom predložio dnevni red sjednice. Na sjednici su razmatrana pitanja oko delegiranja predstavnika naše koordinacije u pojedina tijela i odbore HVZ-a.

Za tijela i odbore Hrvatske vatrogasne zajednice iz Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije predloženi su Darko Piškor, Danijel Topalović, Matija Markešić, Ivan Golubić i Davor Nemedan.

Prisutni su upoznati s narednim zadacima oko polaganja ispita za vatrogasne suce te s održavanjem državnog vatrogasnog natjecanja za vatrogasnu mladež.
Tijekom rasprave istaknut je problem financiranja redovnog servisa i pregleda vatrogasnih vozila i opreme, koja su nabavljena putem projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH“, a za koje cijena iznosi gotovo 100.000,00 kuna godišnje.

Istaknuto je kako je u svim vatrogasnim organizacijama vrijeme pandemije ostavilo trag na provedbi osposobljavanja, natjecateljskom  radu  s ekipama, ali i na suradnji sa školama i dječjim vrtićima, kao i na samoj promociji vatrogastva. Također, istaknuta je važnost Hrvatske vatrogasne zajednice kao središnjeg državnog ureda nadležnog za vatrogastvo, na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom.

Skip to content