Izborna skupština VZG Đurđevac

U četvrtak 29.6.2021.g. održana je redovna izborna skupština VZG Đurđevac na kojoj su sudjelovali predsjedici, zapovjednici i delegati članica VZG Đurđevac.
VZG Đurđevac krovna je udruga za vatrogastvo u gradu Đurđevcu u koju je udruženo 8 dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada .
Protekla godina bila je izuzetno zahtjevna za vatrogasce, jer uz svoju primarnu zadaću u 2020. godini vatrogasci VZG Đurđevac bili su angažirani i kao operativna snaga civilne zaštite u sprječavanju širenja virusa Covid-19 te su se uspješno snašli u svim zadaćama.

Na Izbornoj Skupštini usvojen je novi Statut usklađen sa novim Zakonom o vatrogastvu te novi mandat dužnosnika u skladu s novim Zakonom iznosi 5 godina a za mandatno razdoblje 2021. – 2026. povjerenje su dobili:
Predsjednik – Alen Škudar
Zamjenik predsjednika – Nedeljko Kovačević
Zapovjednik – Matija Markešić
Zamjenik zapovjednika – Mirko Večerić
Tajnik – Andrija Puhač

te su uz novo rukovodstvo Izabrani i novi sastavi Nadzornog odbora i Suda časti.

Predsjednik VZG Đurđevac Alen Škudar zahvalio se u ime svih koji su dobili povjerenje članova Skupštine da vode našu zajednicu u novom mandatnom razdoblju. Isto tako zahvalio se svima koji su sudjelovali u realizaciji ove Skupštine te izrazio nadu u što povoljniju epidemiološku situaciju, kako bi vatrogastvo našega grada išlo uzlaznom putanjom i ostvarilo svoje ciljeve.

Skip to content