Obuka rada s vozilom i hidrauličnim alatom

U proteklom razdoblju djelatnici JVP Đurđevac osposobljeni su za rad sa novim navalnim vozilom i alatom za tehničke intervencije u obuci koja je trajala dva dana u krugu Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac.

Prvi dan je od strane ovlaštenog osoblja održano osposobljavanje za korištenje Ruberg pumpe na navalnom vozilu koja nam je novitet jer do sada nismo imali vozilo s tom vrstom vatrogasne pumpe te vitla za brzo izvlačenje vozila i unesrećenih osoba. Svi djelatnici uspješno su savladali vještine korištenja svih mogućnosti  pumpe te općenito novog navalnog vozila.

Drugi dan je od strane ovlaštenih Weber instruktora djelatnicima predstavljen hidraulički Weber alat u teorijskom i praktičnom izlaganju. Djelatnici su s instruktorima na poligonu JVP Đurđevac isprobali mogućnosti i funkcije novog alata u nekoliko scenarija koji su mogući na tehničkim intervencijama u prometu. Jedan od scenarija bio je stabilizacija vozila te spašavanje unesrećenih na vozilu prevrnutom na krov i sl. Djelatnici su  uspješno savladali rad s alatom te su uvidjeli nove mogućnosti spašavanja osoba i korištenja alata.

Ovom dvodnevnom obukom novo navalno vozilo stavljeno je u funkciju te se nadamo da neće imati previše posla u stvarnim intervencijama.

Vatru gasi brata spasi.

 

 

 

Skip to content