Intervencije i vježbe

U proteklom razdoblju vatrogasci JVP Đurđevac obavili su značajan broj intervencija te smo  osim požara otvorenih prostora imali i priličan broj intervencija uzrokovanih  prirodnim nepogodama.

Najčešće vrste intervencija bile su uklanjanje zapreka u cestovnom prometu te uklanjanje polomljenih stabala koja su pale na obiteljske kuće kao i  ispumpavanja vode uzrokovana jakim padalinama. Međutim tu se je našlo i nekoliko nesvakidašnjih intervencija poput spašavanja životinja među koje treba istaknuti spašavanje mlade rode koja je pala iz svog gnjezda.

Osim navedenih intervencija ,obavili smo i nekoliko tehničkih intervencija spašavanja u prometu a koje su imale za posljedicu smrtni ishod te ovim putem želimo upozoriti ,posebno vozače motornih vozila a zatim i ostale sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila te smanje brzinu kretanja.

Osim navedenih intervencija u organizaciji JVP Đurđevac održana je i vježba spašavanja u prometu na kojoj su sudjelovali svi djelatnici JVP Đurđevac.

U samoj vježbi bilo je razrađeno nekoliko scenarija i zadataka koje su djelatnici uspješno obavili te smo time osim uvježbavanja stekli neke nove vještine i uvidjeli neke nove  načine spašavanja u prometu i sličim situacijama.

 

Skip to content