Spašavanje u prometu 2019

Djelatnici JVP Đurđevac sudjelovali su u dvodnevoj radionici “Spašavanje u prometu 2019.” koja je održana na Inženjerijskom poligonu “Cerovac” u Karlovcu.

Tema radionice bio je prikaz taktičkih zadataka s kojima se vatrogasna služba svakodnevno susreće na terenu. U vježbi je ukupno sudjelovalo 105 vatrogasaca, odnosno timovi iz 10 vatrogasnih zajednica s područja Hrvatske i tim Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije.

Prvi dan radionice polaznici su  u grupama prolazili četiri radne točke sa sljedećim temama: Spašavanje u prometu iz vozila na kosini, Spašavanje osoba u prometnoj nesreći iz vozila koje je ispod autobusa, Masovna nesreća na autocesti i Taktike gašenja požara vozila na alternativna goriva. Cilj radionice je bio razmjena iskustava među polaznicima i instruktorima te stvaranje podloge za izradu Standardnih operativnih postupaka na ovakvim tipovima intervencija.

Radionicu vatrogasne službe organizira Udruga profesionalnih vatrogasaca Hrvatske a izvršni organizatori su Vatrogasna zajednica Karlovačke županije, Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca, Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba i Javna vatrogasna postrojba grada Varaždina.

 

Skip to content