Dani otvorenih vrata

Povodom obilježavanja dana Policije i blagdana sv. Mihovila djelatnici Javne Vatrogasne postrojbe Đurđevac u suradnji sa djelatnicima PP. Đurđevac održali su dane otvorenih vrata za vrtićarce iz Đurđevačkog dijela županije.

Djeci je predstavljena oprema policijskih ronioca te policijska vozila kao što su svoje zanimanje i opremu predstavili i djelatnici JVP Đurđevac.Najzanimljiviji dio bila je vježba s policijskim psom koji je demonstrirao kako nalazi sakrivene opijate.Nakon te vježbe uslijedila je vatrogasna vježba gdje je demonstrirano gašenje požara teškom pjenom te gašenje požara vatrogasnim vozilom upotrebom bacača vode.

Nakon prezentacija vatrogasaca i policije uslijedilo je druženje s djecom.

Želimo zahvaliti odgojiteljima   na suradnji i nadamo se da su djeca otišla bogatija novim saznanjima i iskustvom. Svakako ćemo se potruditi da se ovakva suradnja i dalje nastavi.

Veseli nas pomisao da smo barem kod nekolicine djece potaknuli razmišljanje o ovim, prije svega humanim zanimanjima te jednoga dana možda baš netko od ove djece postane vatrogasaca ili policajac !

 

 

Skip to content