Proslava 70. godina djelovanja u vatrogastvu

Ovaj je vikend u prostorijama dobrovoljnog vatrogasnog društva u Mičetincu održana velika proslava, a slavljenik je bio Ivan Dautanec koji je ovom prilikom proslavio 87 godina života i 70 godina rada u DVD-u Mičetinac.

Još kao mladić željan novih prijateljstva, znanja i humanosti uključio se u rad DVD-a. Svojim nesebičnim radom pridonio je razvoju vatrogastva u zajednici te obavljao razne dužnosti u vatrogastvu.

Zbog odanog rada u dobrovoljnom vatrogastvu dobio je mnoga priznanja, među ostalim vatrogasnu spomenicu za 30, 40, 50 i 60 godina rada, Odlikovanje za posebne zasluge, Spomenicu vatrogasni veteran i mnoge druge.

Uz članove obitelji i mnoge vatrogasce najbolje želje povodom rođendana i zahvalu za dosadašnji rad u ime saborskog zastupnika i predsjednika Gradskog vijeća Željka Lackovića te gradonačelnika Hrvoja Jančija prenio je zamjenik zapovjednika JVP Đurđevca Alen Škudar.

Ivan Sautanec je u »civilnoj« mirovini, ali ne i u vatrogasnoj jer se i dalje odaziva na gotovo sve aktivnosti vezane za rad DVD-a Mičetinac. I naravno, i dalje je spreman pomoći u gašenju požara.

Njegova velika želja je da se što više mladih ljudi uključi u vatrogastvo ne samo zbog rada već i zbog stvaranja novih prijateljstava i humanog djelovanja.

 

 

Skip to content