Vježba provjere ispravnosti plovila i opreme za spašavanje

Djelatnici Javne Vatrogasne Postrojbe Đurđevac sudjelovali su na vježbi u organizaciji Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije  u sklopu koje se je provjeravala ispravnost opreme i plovila za spašavanje na riječnim vodama.

Plovidba je provedena tokom rijeke Drave od Donje Dubrave do Ferdinandovca, a u vježbi su pod vodstvom zamjenika župana, ujedno i načelnika Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, Ratimira Ljubića svojim plovilima sudjelovali pripadnici HGSS-a Stanica Koprivnica, policijski službenici granične policija PU Koprivničko-križevačke, djelatnici Hrvatskih voda VGI mali sliv “Bistra” iz Đurđevca te pripadnici Javnih vatrogasnih postrojbi Koprivnice, Križevaca i Đurđevca.

U spustu rijekom Dravom sudjelovalo je ukupno šest čamaca, a vježba je protekla u svim zacrtanim parametrima i pokazala spremnost službi na sve uvjete i tipove kriznih intervencija.

Sudionike vježbe pozdravio je i župan Darko Koren sa suradnicima pritom istaknuvši visoku učinkovitost žurnih službi poželjevši pripadnicima što manje intervencija tijekom godine.

Skip to content