Svečana primopredaja prostorija vatrogascima

U subotu 16.3.2019.g. Javna vatrogasna postrojba Đurđevac, DVD Đurđevac, Vatrogasna zajednica grada Đurđevca i Puhački orkestar DVD-a Đurđevac  svečano su preuzeli nove prostorije u potkrovlju dosadašnje zgrade.  S ovim službenim preseljenjem navedeni korisnici su dobili nove, funkcionalne i za rad ugodne prostore, a policiji je oslobođen dodatni prostor za još bolju organizaciju službe i nesmetano funkcioniranje.

Nakon svečane primopredaje prostora simboličnim stiskom ruke Gradonačelnika Hrvoja Jančija i Zapovjednika JVP-a Matije Markešića, a kojega je potom posvetio župnik Marko Rac u velikoj konferencijskoj dvorani Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac održana je i redovna izvještajna godišnja Skupština DVD-a Đurđevac.

Uz nazočnost velikog broja vatrogasaca, gostiju i prijatelja, u subotu, 16. ožujka 2019. godine, s početkom u 19 sati, održana je 139. redovna godišnja Skupština DVD-a Đurđevac.

Predsjednik društva, Ivan Hadžija, podnio je usmeno izvješće o radu društva u protekloj 2018. godini. U svojem je izvješću istaknuo kako je veći dio aktivnosti bio usmjeren na nabavu nove opreme, koja je neophodna za osobnu zaštitu vatrogasaca te da su vršeni radovi na uređenju starog vatrogasnog doma (zamijenjena su vrata na garažama). Zapovjednik DVD-a, Mirko Večerić, podnio je izvješće o operativnom radu društva te naglasio da su članovi društva osim na svojem području djelovanja, sudjelovali i na redovitoj dislokaciji Lastovo te na jednoj izvanrednoj dislokaciji. Blagajnički izvještaj podnijela je blagajnica Ana Čubelić, a o radu Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac izvješće je pročitao predsjednik Orkestra Matija Balala. Predsjednik nadzornog odbora DVD-a Vlado Turbelija je u svome izvješću istaknuo, da je svo vođenje društva bilo po Statutu i zakonima.

Nakon izvještaja uslijedili su pozdravni govori gostujućih DVD-a na skupštini, koji su zaželjeli još puno uspješnih godina rada DVD-u Đurđevac s naglaskom na odličnu suradnju. Na svemu ostvarenom čestitao je i gradonačelnik grada Đ

urđevca Hrvoje Janči. Pohvalio je rad vatrogasaca te dodao da je rezultat preventivnih radnji koje se provode, smanjeni broj intervencija. Dodao je kako ne sumnja da će ljudi i dalje cijeniti dobrovoljno vatrogastvo, a Grad će se, u skladu s mogućnostima, truditi pomoći čim više.

Vatrogasne spomenice za 10 godina aktivnosti dobili su: Jelena Štefanov, Tea Strunja

k, Laura Šiptar, Vanda Skendrović, Marija – Veronika Lacković, Davor Đurišević, Matej Turbelija, Luka Kolar, Marko Fuček, Karlo Pleško, Patrik Turbelija, Petar Škurdija i Luka Međurečan. Spomenicu za 20 godina dobili su Vladimir Huđek i Marko Fucak, a za 30 godina Alen Međurečan, Danijel Martinčić, Ivan Petrović, Damir Roštan i Ivan Mandić. Vatrogasnu spomenicu za 40 godina aktivnosti dobili su Vinko Krajačić, Božidar Škurdija, Vlado Fuček i Branko Babec, za 50 godina dobio je Željko Šiptar, a za 70 godina aktivnosti i članstva u društvu dobio je Ivan Fucak.

Skip to content