Vježba provjere ispravnosti plovila i opreme za spašavanje

Djelatnici Javne Vatrogasne Postrojbe Đurđevac sudjelovali su na vježbi u organizaciji Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije  u sklopu koje se je provjeravala ispravnost opreme i plovila za spašavanje na riječnim vodama.

Plovidba je provedena tokom rijeke Drave od Donje Dubrave do Ferdinandovca, a u vježbi su pod vodstvom zamjenika župana, ujedno i načelnika Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, Ratimira Ljubića svojim plovilima sudjelovali pripadnici HGSS-a Stanica Koprivnica, policijski službenici granične policija PU Koprivničko-križevačke, djelatnici Hrvatskih voda VGI mali sliv “Bistra” iz Đurđevca te pripadnici Javnih vatrogasnih postrojbi Koprivnice, Križevaca i Đurđevca.

U spustu rijekom Dravom sudjelovalo je ukupno šest čamaca, a vježba je protekla u svim zacrtanim parametrima i pokazala spremnost službi na sve uvjete i tipove kriznih intervencija.

Sudionike vježbe pozdravio je i župan Darko Koren sa suradnicima pritom istaknuvši visoku učinkovitost žurnih službi poželjevši pripadnicima što manje intervencija tijekom godine.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *